Heuvelrug Speciaal Kaas

Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft Huig van de Graaf van Kaasmakerij Huig van de Graaf uit Doorn een Heuvelrug Speciaal Kaas gemaakt. De kaas is duurzaam geproduceerd, met melk afkomstig van koeien uit de Utrechtse Heuvelrug en iedereen die de kaas koopt steunt de natuur.

Gevestigd midden in het Nationaal Park maakt Kaasmakerij Huig van de Graaf reguliere en biologische kazen. De grondstoffen voor de kaas en de afnemers van de kaas komen uit de directe omgeving van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

De Heuvelrug Speciaal kaas

De Heuvelrug Speciaal Kaas is speciaal ontwikkeld voor de streekproducten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De loei verse melk wordt ‘s morgens van de boerderij opgehaald en binnen een uur verwerkt. Door de melk alleen kortstondig te verwarmen en verder niet te behandelen met allerlei technieken, zoals de grote industrie dat gewend is, behoud de melk haar pure smaak. Vervolgens heeft de kaas minimaal vijf maanden gerijpt op houten planken. Dit geeft de Heuvelrugkaas een sterk puur karakter.

Te koop

De kaas is exclusief verpakt in handig formaat voor de borrelplank of als cadeautje om te geven. Je kunt de Heuvelrug Speciaal Kaas kopen bij de winkel van de Kaasmakerij in Doorn (Langbroekerweg 15 A in Doorn). Kijk voor de openingstijden op:

Website van de Kaasmakerij

 

De kaas is onderdeel van een reeks streekproducten van het Nationaal Park. Eerder al verscheen de droge worst van Heuvelrugs bosvarken. Extra bijzonder, omdat voor ieder verkocht product een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud. Daarnaast dragen de producten bij aan een duurzame planeet, zijn ze lokaal gemaakt, met producenten en ingrediënten uit de streek en vertellen ze allemaal een uniek verhaal.

Schakel tussen veehouder en consument

De kazen van Kaasmakerij Huig van de Graaf zijn ambachtelijk en zo puur mogelijk gemaakte kazen. Boeren uit de directe omgeving leveren de melk, die ’s ochtends vers wordt opgehaald. Dankzij de winkel kan de Kaasmakerij ook een schakel zijn tussen de regionale veehouders en de consumenten. Zo ontstaat er meer waardering voor de boer en het product.

Goed voor de planeet

Doordat Kaasmakerij Huig van de Graaf de kazen maakt met lokale grondstoffen en de verkoop dichtbij huis houdt, hebben de kazen een kleine CO2 footprint. Ook is een deel van de kazen biologisch en SKAL gecertificeerd. De kazen worden zonder extra kleurstoffen of conserveringsmiddelen gemaakt. Zo puur mogelijk dus!

Meer weten?

Kijk op www.puurutrechtseheuvelrug.nl