Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en Universiteit Utrecht hebben de krachten gebundeld en samen de Onderzoeks- en Onderwijshub Utrechtse Heuvelrug opgezet. Zo werken we intensief samen binnen de thema’s van de onderzoeksagenda van het Nationaal Park. Kennis over het functioneren van het landschap en van de transities die nodig zijn om een duurzame toekomst van het gebied te waarborgen.

Onderzoek op en rondom de Heuvelrug

Onder deze samenwerking werken wetenschappers en studenten samen met stakeholders in het gebied aan de meest relevante vraagstukken met betrekking tot een duurzame en robuuste Heuvelrug op een breed scala aan thema’s die ondergebracht zijn binnen de onderzoeksagenda van het Nationaal Park. Deze onderzoeksagenda is samen met de stakeholders in het gebied vormgegeven.

De volgende onderzoeksthema’s zullen zich richten op verschillende aspecten van een duurzame toekomst voor het nationale park:

  • vitale en klimaatadaptieve natuur
  • multifunctionele flanken
  • duurzame natuurgerichte recreatie & mobiliteit
  • landschap van waarden
  • duurzaam samenwerken.

Ook Hogeschool Utrecht en Wageningen Universiteit zijn betrokken bij dit initiatief. Alle bevindingen en onderzoeksrapporten zijn publiek toegankelijk via de kennisbank van het Nationaal Park.

 

Lees meer over Onderzoeks- en Onderwijshub Utrechtse Heuvelrug