Puur van de Utrechtse Heuvelrug

 

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft een eigen streekproductenlijn. Deze bijzondere producten zijn extra bijzonder, omdat voor ieder verkocht product een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud. Zo kunnen we blijven zorgen voor dit prachtige gebied, ook voor de generaties na ons.

Niet zo maar een streekproduct..

De streekproducten van het Nationaal Park zijn met grote zorg uitgekozen.

  • Ieder product draagt op eigen wijze bij aan een duurzame planeet.
  • Alle producten worden lokaal gemaakt, met producenten en ingrediënten uit de streek.
  • En ieder product heeft een uniek verhaal.

 

Producten

De ZonheuvelZwam growkit

Met de growkit kan iedereen oesterzwammen kweken op zijn/haar eigen koffiedik. Zo werken we samen aan een gezonde en afvalvrije omgeving. Met wat broed, koffiedik en een beetje liefde en geduld maak je heerlijke oesterzwammen en belandt jouw koffiedik niet in de verbrandingsoven.

Meer informatie

 

De Heuvelrug Speciaal kaas

De Heuvelrug Speciaal Kaas is speciaal ontwikkeld voor de streekproducten van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De loei verse melk wordt ‘s morgens van de boerderij opgehaald en binnen een uur verwerkt. Door de melk alleen kortstondig te verwarmen en verder niet te behandelen met allerlei technieken, zoals de grote industrie dat gewend is, behoud de melk haar pure smaak. Vervolgens heeft de kaas minimaal vijf maanden gerijpt op houten planken. Dit geeft de Heuvelrugkaas een sterk puur karakter.

Meer informatie

 

De droge worst van Heuvelrugs bosvarken

De droge worst is speciaal ontwikkeld voor de streekproductenlijn van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De worst wordt gemaakt en gedroogd door lokale ambachtelijke slagers in de provincie Utrecht om overbodig transport te voorkomen. In de worst zitten zo min mogelijke toevoegingen. Zo blijft de smaak zo puur mogelijk en proef je echt het luxe leven terug.

Meer informatie

 

Heuvelrugbier

Heuvelrug Blond is een biologisch gebrouwen bier met water van de Utrechtse Heuvelrug dat op 70 meter diepte wordt gewonnen. De Heuvelrug is 150.000 jaar geleden ontstaan door landijs dat het gebied omhoog stuwde. Onder de rug zit een grote voorraad bronwater, die gefilterd wordt door het zand en de natuur. Het is een stevig, hoppig speciaalbier “je proeft de natuur”.

Meer informatie

 

Met dank aan alle ondernemers met een groen hart!