Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   MTB-vignet voor Utrechtse Heuvelrug
01 april 2015

MTB-vignet voor Utrechtse Heuvelrug

Op 1 februari 2015 is in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een MTB-vignet ingevoerd. De inkomsten die met het vignet worden gegenereerd komen ten goede aan het onderhoud, beheer en uitbreiding van het vernieuwde mountainbike routenetwerk in het Nationaal Park.

 

Eigen routes

Sinds vorig jaar is er op de Utrechtse Heuvelrug veel werk verzet. De nieuwe routes in Zeist, Rhenen en Kwintelooijen zijn daarvan het resultaat. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de verbetering van de route op de Amerongse Berg. Een grote groep vrijwilligers, waaronder leden van de omliggende wielersportverenigingen, heeft in samenwerking met een professionele routebouwer geholpen bij de aanleg van de verschillende nieuwe of verbeterde routes.

 

Inmiddels hebben verschillende vrijwilligersgroepen een eigen route geadopteerd en wordt er regelmatig onderhoud gedaan. Kenmerk van de nieuwe routes is dat deze veel speelse elementen bevatten, waarmee ze voorzien in de behoeften van de hedendaagse mountainbiker.

 

Over het vignet

Vanaf 1 februari dienen mountainbikers een vignet bij zicht te hebben wanneer ze gebruik maken van de routes in het Nationaal Park. Het vignet, in de vorm van een sticker, is een jaar geldig en is voor € 7,50 aan te schaffen bij verschillende fietswinkels en horecagelegenheden in of nabij Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Ook kan het vignet gekocht worden via de site van de NFTU (Nederlandse Toer Fiets Unie). Na betaling ontvangt met een bewijs waarmee bij een van de distributiepunten een vignet (in de vorm van een sticker) opgehaald kan worden. De opbrengsten van het mountainbikevignet worden op een speciale rekening bij het Nationaal Groenfonds beheerd en zullen uitsluitend worden besteed aan mtb-routes.

 

Kijk voor meer informatie op: www.mtb-utrechtseheuvelrug.nl of www.ntfu.nl.