25 juni 2018

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zoekt gastheren / gastvrouwen


Recreanten laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in hun keuze van een dagtrip of vakantiebestemming. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft recreanten veel moois te bieden zoals zandverstuivingen, heide en bossen, bijzondere buitenplaatsen, musea en horeca die de rijke historie en cultuur van de regio tonen en meer. Om dit bij recreanten onder de aandacht te brengen is Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug op zoek naar gastheren en gastvrouwen om samen te bouwen aan een positief imago van dit bijzondere gebied. Daarom leidt IVN Natuureducatie dit najaar in samenwerking met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en het Regionaal Bureau voor Toerisme, met het programma ‘Gastheer van het Landschap’ lokale ondernemers op tot ‘Gastheer van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug’.

 

Gastheer van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Op donderdag 11 oktober 2018 start de nieuwe cursus Gastheer van het Landschap. Voor de cursus is IVN op zoek naar recreatie-, horeca- of agro toeristische ondernemers op de Utrechtse Heuvelrug. Die meer willen weten over de prachtige omgeving waarin zij ondernemen. Willen leren hoe zij deze kennis kunnen overdragen aan hun gasten om hen een unieke natuurbeleving te laten ervaren. Die deel willen uitmaken van een krachtig netwerk, waarbij ze samen bouwen aan een positief imago van de Utrechtse Heuvelrug, draagvlak creëren voor het behoud van het landschap bij toeristen en mensen uit de omgeving.

 

Het programma

Gastheer van het Landschap bestaat uit vier middagen: 11 oktober, 1 november, 15 november en 29 november. Met iedere middag een ander thema en een veldexcursie op een bijzondere plek in het Nationaal Park. Onder andere de ontstaansgeschiedenis, natuur, landschap en cultuurhistorie van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug komen aan bod. De cursus Gastheer van het Landschap in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Utrecht.

 

Aanmelden

Ben je nog geen gastheer of heb je collega's die deze cursus ook willen volgen? Klik hier voor meer informatie over de kosten en aanmelden.

 

Ben je geïnteresseerd in de cursus Gastheerschap van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en wil je meer informatie? Neem dan contact op met projectleider Wietske Fousert van IVN Utrecht via w.m.fousert@ivn.nl of 06-50271737.

 

Over Gastheer van het Landschap

Het programma Gastheer van het Landschap is een initiatief van IVN Natuureducatie. Met het programma leidt IVN recreatie-, horeca- en agro toeristische ondernemers op tot Gastheer van het Landschap waarin zij ondernemen. De ondernemers leren alles over natuur, landschap en cultuurhistorie in hun directe omgeving en beschikken na afloop over de benodigde vaardigheden om de beleving over te brengen op hun gasten. Het programma is op maat uitgewerkt per gebied en speelt in op de behoefte van de ondernemers. Het programma Gastheer van het Landschap sluit aan bij de missie van IVN; zoveel mogelijk mensen laten ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN: beleef de natuur!