Home   ›   Nieuws   ›   Archief   ›   Plantage Willem III in de bloei
08 augustus 2017

Plantage Willem III in de bloei


Op Plantage Willem III in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is dit jaar een uitzonderlijk mooie plantenrijkdom te bewonderen. In het natuurgebied bloeien kruiden als vlasbekje, wilde marjolein, sint-janskruid en zandblauwtje. Veel insecten maken daar gretig gebruik van. Verschillende wilde bijen, zweefvliegen en vlinders, zoals de kleine vuurvlinder en het icarusblauwtje, snoepen van de nectar van deze kruiden.

 

Op de Plantage Willem III zijn veel kruidenrijke graslanden te vinden. Niet alleen de damherten en grote grazers zijn hier een spektakel om te zien. Vooral de gekleurde kruidenrijkdom is hier in de zomer te bewonderen. Op de zandige bodem groeien soorten als gewoon duizendblad, jacobskruiskruid, hazenpootje en oranje havikskruid. Afwisselend komen er ook plekken voor met wat meer lemige bodems. Daar kunnen dan andere planten groeien zoals wilde peen, gewone margriet en gewone agrimonie. Lees meer...

 

Tip: Op woensdagavond 9 augustus organiseert Utrechts Landschap een zomerse wandeling op de Plantage Willem III. Een anderhalf uur durende wandeling onder leiding van een gids in dit prachtige natuurgebied. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Utrechts Landschap

Foto: Utrechts Landschap, oranje havikskruid op Plantage Willem III