17 september 2018

3 okt: Herfstwandeling door het Amerongse Bos


Heeft u ook zin om weer eens een heerlijk ontspannende wandeling te maken door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Op woensdag 3 oktober organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een mooie en leerzame wandeling door de Amerongse bossen.


Deze wandelingen vinden plaats onder de deskundige leiding van een gids, die u tal van interessante wetenswaardigheden zal vertellen over o.a. het ontstaan van het landschap in de voorlaatste ijstijd, zo’n 150.000 jaar geleden, maar ook over de latere invloed die de bewoners van Kasteel Amerongen op het aanzien van het landschap hebben gehad.


Ook zult u veel te weten komen over de verschillende boomsoorten die er voorkomen, de dieren die er leven, het bosbeheer en hoe u al die invloeden in het landschap kunt herkennen.


De deelnemers worden verwacht bij de Tabaksschuur van het Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Om 14.00 start de wandeling vanaf dit punt en na zo’n 1.5 tot 2 uur komt u hier weer terug. U hoeft zich vooraf niet op te geven. Deelname is gratis en uw hond mag, mits aangelijnd, mee.
Parkeren kunt u ook gratis op de Groene Entree aan de Burgwal in Amerongen. Van daar loopt u in 2 minuten naar de Veenseweg.