03 november 2016

Nationaal Park Heuvelrug feliciteert winnaars Mooiste Natuurgebied

De afgelopen maand stond in het teken van de landelijke publieksverkiezing mooiste natuurgebied. “We zijn niet bij de eerste vier geëindigd, maar we hebben evengoed gewonnen!” Aldus Janine Caalders namens de Stuurgroep van Nationaal Park Heuvelrug Nieuwe Stijl. “Door gezamenlijk campagne te voeren is de ambitie voor één groot natuurgebied van Grebbeberg tot Gooimeer goed op de kaart gezet. Zoveel mensen hebben zich de afgelopen weken met hart en ziel ingezet. Met dezelfde inzet en energie gaan wij met onze partners door om de gehele Heuvelrug tot Nationaal Park benoemd te krijgen. Want die status maakt voor een ieder direct duidelijk hoe bijzonder dit gebied is en hoe belangrijk het is dit te behouden en te versterken!”

Iedereen die op Nationaal Park Heuvelrug heeft gestemd: ontzettend bedankt! Hoe dan ook... Nationaal Park Heuvelrug gaat door:

 

Kijk hier voor een persoonlijk dankwoord van voorzitter Janine Caalders.


 

De Heuvelrug is een uniek aaneengesloten gebied met hoge natuurwaarde. De Heuvelrug ligt letterlijk in de achtertuin van miljoenen Nederlanders en vormt het grootste aaneengesloten bosgebied van de Randstad. Het is een eeuwenoud natuurgebied dat zich onderscheidt door haar rijkheid en verscheidenheid in natuur en cultuur waar je fantastisch kan recreëren, wonen en ondernemen. Groen is het Goud van de Heuvelrug! Al ruim 100 jaar werken publieke en private krachten samen om de rijkdom aan natuur en cultuur in deze regio te behouden en te ontwikkelen. Burgers, ondernemers, natuurorganisaties, landgoederen en overheden, met daaromheen duizenden vrijwilligers. Het zuidelijk deel van de Heuvelrug is sinds 2003 een Nationaal Park, de rest van de Heuvelrug wil daar nu bij aansluiten. Er wordt gewerkt aan één groot natuurgebied van Grebbeberg tot aan het Gooimeer. Door op het Nationaal Park Heuvelrug te stemmen als mooiste natuurgebied van Nederland help je mee aan het behoud en duurzame ontwikkeling van de karakteristieke natuur, de landschappen en het erfgoed van de Heuvelrug.

 

Verkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland'

De publieksverkiezing was een initiatief van het Rijk om het Nederlands publiek meer te betrekken bij de natuur én de natuurgebieden de kans te geven zich verder te ontwikkelen. De drie gebieden met de meeste stemmen waren Het Nederlands Waddengebied, de Veluwe, NP Hollandse Duinen en NL Delta Biesbosch Haringvliet werd door de vakjury als vierde winnaar aangewezen.

 

Meer informatie

Lees hier het persbericht: Nationaal Park Heuvelrug feliciteert winnaars Mooiste Natuurgebied

Lees hier het persbericht: Nominatie Nationaal Park Heuvelrug

Brochure: De Heuvelrug bron van natuur en cultuur